21 december 2008
17:00

Eksjö HC

Referat: HF Linköping - Eksjö HC

Efter ett uppehåll i serien på två veckor åkte Eksjö HC under söndagen upp till Cloetta Center för match mot serietvåan HF Linköping. Publiken bjöds på ett målkalas där hemmalaget kunde vinna med 8-6 i en ganska grinig match.

Offensiv inledning
HF Linköping startar matchen klart bäst och ser till att spelet är i Eksjös zon. Efter fyra minuter kommer ledningsmålet genom Gustav Carleborn helt frispelad framför mål. Sedan dröjde det sju minuter innan nästa mål kom, då small det två gånger om. HF Linköping går fram till 3-0 på drygt en minut efter mål utav Hampus Holmström och Alexander Hanning. Sedan tog Eksjö över perioden och började skapa målchanser. I boxplay täcker Anton Augustsson en passning på egen blålinje, drar ifrån försvararna och sprätter in 3-1 uppe i det vänstra krysset. Innan periodens slut så reducerar Eksjö ännu en gång genom Jonathan Blixt efter en målvaktsretur.

HF Linköping drog ifrån
Det tar bara 01.24 i period 2 innan hemmalaget gör 4-2 genom Olof Roxå. Utvisningarna började flöda för båda lagen och domaren tappade matchen allt mer. Eksjö fick besöka botbänken flera gånger om och tillslut dundrar Joakim Jung in 5-2 till HFL. Hemmalaget fick sedan straff men Christopher Kosel var med i målet och det hela rann ut i sanden. 17 minuter in i perioden får Eksjö spela powerplay och då krutar Martin Raaby in 5-3 från blålinjen. Två minuter senare gör Linköping 6-3 och det blir slutresultatet för den andra perioden.

Freddie Sjöö tvåmålsskytt
Eksjö gav inte upp och kämpade hårt för att komma ikapp HF Linköping i den tredje perioden. Dock så utökar Jonathan Hullerström hemmalagets ledning till 7-3 efter 10 minuter av perioden. Men bara en minut senare drar Kristoffer Johansson upp pucken, lämnar över den till Johan Lundin som placerar in 7-4 med ett handledsskott. HF gör 8-4 innan Freddie Sjöö gör ett riktigt vackert mål. Först lurar han bort en försvarare vid sargkanten, lägger pucken mellan benen på en annan innan han tillslut sätter 8-5. Vackert (!). Dock så var han inte nöjd ännu, efter 19.33 dundrar Freddie Sjöö in sitt andra mål för kvällen till 8-6 vilket blev slutresultatet i matchen.

Summering
Eksjö gjorde på tok för många misstag i matchen vilket straffade sig. Man bjuder på nästan alla de tre målen i första perioden vilket gör att man får uppförsbacke stora delar utav matchen. Utvisningarna tar på Eksjös krafter vilket domaren verkade njuta av. En riktigt dålig instats från hans sida. Anton Augustsson gör en riktigt stark första och tredjeperiod vilket var kul att se. Backen Freddie Sjöö gjorde en strålande match och skrapade ihop tre poäng (2+1) och leder nu den interna poängligan med sju poäng (3+4).

HF Linköping - Eksjö HC 8-6 (3-2, 3-1, 2-3)